„Piatra“ și picioarele „parte de fier, parte de lut“ (I)

Semnele vremurilor

Lumea noastră în lumina profețiilor.

Am ținut câteva studii în adunare și o soră din Sacramento m-a sfătuit să le aștern pe hârtie, măcar parțial. O fac cu reținere și teamă. N-am fost niciodată un adept al senzaționalismului ieftin și superficial răspândit de mulți așaziși ,,specialiști în profeții“. Luați și acum totul cu ,,un găunte de sare“, cum spun americanii.

Interpretarea profețiilor este determinantă pentru calitatea teologiei și a perspectivei de viață a celor credincioși. Articolul își propune să arate acest lucru pornind de la influența pe care interpretarea unor profeții din cartea profetului Daniel a marcat mersul Bisericii de-a lungul ultimelor douăzeci de secole.  Mai precis, acest studiu va arăta că identificarea „pietrei“ care a lovit chipul din visul lui Nebucadnețar și a fiarei a patra (identificată și cu imperiul roman) a determinat o anumită turnură în implicarea Bisericii în istoria mondială.

Cartea lui Daniel este „indicatorul“ lui Dumnezeu…

View original post 3,452 more words

About corin21

Liber profesionist
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to „Piatra“ și picioarele „parte de fier, parte de lut“ (I)

  1. unsalvat says:

    – Ce reprezinta acea “PIATRA”?
    – Este IMPARATIA pe care Dumnezeu o va ridica, explica Daniel, si care va dainui:
    “…Dumnezeul cerurilor va ridica o împãrãtie, care nu va fi nimicitã niciodatã, si care nu va trece sub stãpânirea unui alt popor. Ea va sfãrâma si va nimici toate acele împãrãtii, si ea însãsi va dãinui vesnic.” (Daniel 2:44)
    Piatra-L reprezinta pe Domnul nostru Isus Hristos, si-mparatia Lui vesnica.

    La 1 Peter 2 ni se spune:
    “Apropiati-vã de El, piatra vie, lepãdatã de oameni, dar aleasã si scumpã înaintea lui Dumnezeu. Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sã fiti o casã duhovniceascã…”
    Oricine se sprijina pe aceasta “piatra”, va ramane pentru totdeauna în ‘zidirea’ lui Dumnezeu iar oricine se va-mpotrivi ei va fi spulberat de aceasta “piatra de poticnire”!

    In Isaiah 28:16 Domnul declara: ”Iatã, pun ca temelie în Sion o piatrã, o piatrã încercatã, o piatrã de pret, … temelie puternicã; cel ce o va lua ca sprijin, nu se va grãbi sã fugã.”
    …, pentru ca aceasta-i “piatra” pe care se poate bizui.
    Oricine se bizuie pe imperiile lumii, va avea aceeasi soarta ca si ele: va fi ‘sfaramat’, ”ca pleava”. Cine insa se bizuie pe ‘stanca vesniciilor’, pe Domnul Isus Hristos, va ramâne pentru totdeauna.

    In Zaharia 3:9 aflam ca cei “sapte ochi” ai Domnului ‘focalizeaza’ spre “piatra”:
    “Cãci iatã cã numai spre piatra aceasta pe care am pus-o înaintea lui Iosua, sunt îndreptati sapte ochi; iatã, Eu Însumi voi sãpa ce trebuie sãpat pe ea…”
    Pe Domnul Isus Hristos au fost ‘sapate’ ranile prin care am fost noi vindecati.

    “Piatra” aceasta nu poate rivaliza cu ‘aurul’, ‘argintul’, ‘arama’ sau ‘fierul’…!
    Domnul Isus n-a avut mijloacele cezarilor, puterea sau influenta lor, descendenta lor aleasa, etc. El a fost un om ‘simplu’, dar, prin lucrarea Lui, a-nceput o Imparatie care le va distruge si le va-nlocui pe toate celelalte, si o va face pentru totdeauna. Omul n-are nici un fel de contributie la lucrarea Domnului Isus Hristos – piatra s-a desprins “fãrã ajutorul vreunei mâini”.
    Aceasta “piatra” a ‘maturat’ imperiile si le-a ‘inlocuit’: “s-a fãcut un munte mare, si a umplut tot pãmântul” – Imparatia glorioasa a Domnului Isus va cuprinde orice ‘coltisor’.

    Cand va avea loc distrugerea acelor imperii?!
    Unii, in mod eronat, afirma ca aceasta s-antamplat deja la prima venire a Domnului Isus Hristos. Amilenistii sustin ca Domnul Isus deja e Rege, domneste…, si-mparatia Lui se reduce la Biserica Sa.
    Adevarul este ca imparatiile lumii nici n-au fost distruse pana acum…, si nici n-au ajuns la apogeu, la ‘punctul culminant’!

    Urmeaza sa apara Imparatia a 8-a, pe care Cuvantul o descrie ca infioratoare, pentru ca va ‘rupe’ totul…! Ea va ingloba in sine caracteristicile si trasaturile imparatiilor anterioare.
    In timpul Imparatiei a 8-a, Domnul Isus Hristos se va ‘arata’, va distruge pe Anticrist si ‘acolitii’ lui, si-Si va intemeia Imparatia Lui glorioasa, in forma initiala de 1000 de ani, si-apoi va continua cu Imparatia Lui Vesnica.

Leave a comment